Välkommen till Larvenklubben!

Den här hemsidan är tänkt som en samlingsplats för alla er som på ett eller annat sätt har eller har haft en relation till det fantastiska snöfordonet Larven

Vi ska göra vårt bästa för att samla och lägga ut olika typer av information om Larven här på sidan: reklamblad, tidningsartiklar, handböcker, bilder etc.
Vi försöker också hjälpa till att förmedla reservdelar samt hjälp att skruva med din Larven om du kört fast.

Detta inte bara för skojs skull, utan också för att bevara och förmedla den kunskap och visdom som många larvenägare sitter inne med, så att vi kan hjälpas åt att se till att dessa fantastiska maskiner får åldras med värdighet.

Kontakta oss gärna för mer information!

MVH Erik och Larvenklubben

 

Forumet

Här kan du vara med och diskutera och dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper vad gäller Larven och dess egenheter.

Länk till forumet

Galleriet

I bildgallerierna kan du se härliga larvenbilder från nu och förr.

Länk till bildgallerierna

Kontakta oss

Skicka e-post via formuläret på kontaktsidan.

Länk till kontaktsidan

 

Nyheter

 

Larven i ÖP

Postat av Erik Nilsson (erik) den 10 Apr 2011
Hem >>

”Med Lenko kom den numera smått kultförklarade snöskotern Larven. En lätt liten maskin på 90 kilo, och som visade sig gå extremt bra i snö och där föraren satt grensle över maskinen med sina egna skidor.

- Det var aldrig tänkt att bli en produkt från början men den uppfanns sedan jag köpt en tomt i Ullådalen i väglöst land.

Tokfan, sa Åreborna ... bygga däruppe utan väg och bara surmyrar.

Larven blev en succe´och tilverkades i 4 000 exemplar och priset låg på 3 500 - 3 800 kronor.

- Den blev populär bland lapparna, men även hos tjuvfiskare, eftersom ingen annan skoter kunde följa Larven in i björkskogen.

På 1960-talet fanns tre- fyra skotertillverkare i Sverige och 1967 ville Kockums i Malmö köpa in sig i tillverkningen.

 De hade köpt en fabrik i Oregon i USA och behövde en produkt att tillverka. Utvecklingen skulle bli kvar i Jämtland, men affären rann ut i sanden när Lennart Nilsson vägrade att sälja aktiemajoriteten i bolaget.

- De ville ha 51 procent och jag förstod inte riktigt varför. Det var inte vidare klyftigt av mig avslutar Lennart Nilsson.”

Senaste ändring: 10 Apr 2011 kl. 12:28

Tillbaka